Figyelmeztető lövésekkel állították meg a rendőrökre támadó autósokat Nógrád megyében

Figyelmeztető lövésekkel tudták csak megállítani a rendőrök egy autó utasait, akik rájuk támadtak szerdán kora este, amikor igazoltatták őket a Nógrád megyei Szátok településen. Mikor az autót megállították, a vezető elismerte, hogy ivott, ezután támadtak az utasok és a közben oda érkező környékbeliek a rendőrökre. A támadókat a figyelmeztető lövések és a mindvégig a tömeget csillapító helyi kisebbségi önkormányzati képviselő segítségével sikerült megállítani. Öt embert állítottak elő, hivatalos személy elleni erőszak miatt.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint szerdán kora este Szátok településen állítottak meg a járőrök egy kocsit. Az autóban három helybeli ült, a sofőr szóban elismerte, hogy alkoholt ivott, mielőtt a volánhoz ült. Az autóban maradt két ember és a közben odaérkező másik két társuk szidták és veréssel fenyegették a rendőröket. A vezető mellett ülő férfi ki is szállt a kocsiból és megragadta az egyik rendőr nyakát, aki csak testi erejével tudta legyűrni a támadót.

Nem sokkal ezután még több környékbeli érkezett a kocsihoz, akikkel együtt összesen négy ember rátámadt az intézkedő rendőrökre. A rendőrök felszólítás után figyelmeztető lövést adtak le, amit még kétszer meg kellett ismételni, csak attól csillapodott le a tömeg. Közben odaérkezett a helyi kisebbségi önkormányzat egyik képviselője, aki szintén próbálta az embereket nyugtatni.

A rendőrök végül öt embert fogtak el, ellenük a nyomozó ügyészségen hivatalos személy elleni erőszak miatt feljelentést tettek.