Figyelmeztető lövés állította meg a betörőt

A rendőr által leadott figyelmeztető lövés állított meg egy betörőt a Komárom-Esztergom megyei Táton. A férfi két társával éppen egy házat fosztott ki, mielőtt elkapták.

A Komárom-Esztergom megyei rendőrök már napok óta köröztek Tát közelében, betörők után kutatva. Csütörtökön hajnali két óra körül ennek meg is lett az eredménye: felfigyeltek egy gyanús autóra. Néhány perces várakozás után egy közeli házból egy férfi lépett ki, aki – miután igazoltatni akarták – elfutott. Az egyenruhások többször is felszólították, hogy álljon meg, majd amikor a menekülő valamit kivett a zsebéből, az egyik rendőr a levegőbe lőtt. A figyelmeztető lövés hatásos volt, mert az addig futva menekülő férfi feltett kézzel megállt.

Kiderült, hogy két társával együtt éppen egy családi házat fosztottak ki: egymillió forint értékben zsákmányoltak ékszereket és készpénzt. A rendőrök mindhármukat őrizetbe vették betöréses lopás miatt, a bíróság pedig délután már az előzetes letartóztatásukat is elrendelte – olvasható a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében.Sporthírek