Figyelmeztet az agrárkamara: közeleg a fizetési határidő

Közeleg a környezetvédelmi termékdíj átalányfizetésének határideje. Azoknak a mezőgazdasági termelőknek, akik 2010-ben a vámhatóságnál átalánykötelezettséget vállaltak, március 31-ig kell fizetniük.

Átalánykötelezettség alá azok a mezőgazdasági termelők, őstermelők, családi gazdálkodók, és társaságok tartoznak, akiknek, illetve amelyeknek a mezőgazdasági termelésből származó éves nettó árbevétele nem haladja meg az 50 millió forintot – áll a Magyar Agrárkamara csütörtöki közleményében.

Annak a termelőnek, akinek az éves árbevétele nem haladja meg a 10 millió forintot, a fizetendő termékdíjátalány 2000 forint lesz. Azon gazdálkodók esetében, ahol az árbevétel a 10 millió forintot meghaladja, de nem több 50 milliónál, a fizetendő átalány összege 7000 forint. Annak, aki évközben kezdett olyan tevékenységbe, amely miatt környezetvédelmi termékdíjat kell fizetni, és ezt be is jelentette a vámhatósághoz, 5000 forintot kell befizetnie. A fizetendő termékdíjat a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) Környezetvédelmi termékdíj adóbevételi számlaszámára kell utalni.