Figyeljünk az érettségire!

Emelt szintű érettségi a Földes gimnáziumban
Emelt szintű érettségi a Földes gimnáziumban
Miskolc – Ne felejtsünk el emelt szintű vizsgára jelentkezni, ha az a szakunkhoz szükséges! Gyakran előfordul, hogy egy fiatal jelentkezik valamilyen egyetemi szakra, de előtte nem nézi meg, hogy a felvételhez szükség van-e emelt szintű érettségire.


Emiatt emelt érettségire nem jelentkezik, ezzel pedig az egyetemi jelentkezése is érvénytelen lesz – hívta fel a figyelmet Fekete Sándor, a Miskolci Egyetem tanulmányi szakreferense. Tehát érdemes mindenkinek jól áttanulmányoznia a Felvi.hu oldalon meghirdetett szakok jelentkezési feltételeit, hogy egy-egy figyelmetlenség miatt ne maradjon le a diák a szeptemberi egyetemi képzésről.

Újra érettségizni

A szakreferens szólt arról is, hogy sok jelentkező szeretne javító érettségi vizsgát tenni, mert tavaly esetleg alacsony volt a pontszáma a választott egyetemi képzéshez.

Ilyenkor érdemes a fiatalnak saját középiskoláját keresni, de az nem mindig tudja vállalni a vizsgáztatást. Ilyen esetben a kormányhivatalhoz kell fordulni, itt kijelölnek a fiatal számára egy középiskolát, ahol leérettségizhet a választott tárgyból. Ezt érdemes megpróbálni, hiszen egy tárgyra sokkal könnyebb felkészülni, mint a középiskolai évek végén 5 tantárgyra, jelezte Fekete Sándor.

ÉM-HE
hirdetés


hirdet�s