Figyelemfelhívás interaktívan Borsodban

Előadás közben
Előadás közben - © Fotó: BAZMRFK
Borsod-Abaúj-Zemplén – A drogfogyasztás veszélyeire figyelmeztettek.

Több mint kéthetes volt a kábítószer-ellenes világnap Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A rendőrség a társ­szervekkel együttműködve különféle programokat és elő­adásokat tartott több iskolában, illetve nyári táborokban is.

Interaktív beszélgetések

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság az ENSZ által harminc éve kihirdetett világnaphoz kötődően 2018. június 11-e és 26-a között a tíz rendőrkapitánysága illetékességi területén elő­adásokat szervezett, általános és középiskolákban csatlakozott különféle programokhoz, ahol interaktív beszélgetéseken hívták fel a tanulók figyelmét a drogfogyasztás veszélyeire. A szakemberek továbbá több városban is Kábítószerügyi Egyeztető Fórumon (KEF) beszélték meg a kábítószer-ellenes küzdelem aktualitásait.

A bűnmegelőzési és drogprevenciós szakemberek például Edelényben, Sátor­aljaújhelyen, Szerencsen, Mezőkövesden iskolásoknak tartottak előadást a drogfogyasztás veszélyeiről, Miskolcon egy programozó nyári tábor részeként „ütöttek entert” a megelőzés megerősítésére. Ózdon az egészségtábor részeként volt drogprevenciós előadás, akárcsak a sárospataki Erzsébet-táborban.

ÉM