Figura János: Három évtized a tárlaton

Komlóska, Sárospatak – Különleges kiállítási anyaggal mutatkozott be Figura János.

A budapesti születésű, 2002-óta Komlóskán élő Figura János színházi munkásságának közel három évtizedes anyagából válogatott a nemrégiben Sárospatakon, az Újbástya Rendezvényközpontban nyílt kiállításra.

Műhelyében Magyarország szinte valamennyi színpadára készített színházi díszleteket, volt olyan esztendő, mikor harmincnál is több produkció színpadi bemutatóját is segítette csapatával. Makettek, fényképek, jelmezek adják a kiállítás gerincét, a terembe lépő látogatót az Operaház átalakított látványterve fogadja.

A tárlat létrejöttéről és fontosságáról Csatlósné Komáromi Katalin, A Művelődés Háza és Könyvtára igazgatója beszélt, majd a vendégeket Aros János, Sárospatak város polgármestere köszöntötte. Léner Péter színigazgató örvendetesnek találta, hogy Sárospatak ilyen kiállításnak otthont ad. A Figura-műhely munkáját mint megbízható színházi partnertevékenységét méltatta.

A „Függönyt fel!” című kiállítást hivatalosan Szinetár Miklós rendező nyitotta meg. Személyes élményét felelevenítve beszélt a színházi világ iránti elköteleződéséről. Kiemelte az Operaház részére készült díszleteket, és a hosszú időn át végzett együttműködésüket a Figura családdal.

A látogatók július 31-ig tekinthetnek be a színházi kulisszák mögé, kedd–szombat 8–16 óra közötti nyitvatartás ideje alatt.

ÉM-PV
hirdetés


hirdet�s