Fideszes politikusok kizárását kéri Orbán Viktortól az Országos Cigány Önkormányzat a Magyar Gárda miatt

Nyílt levélben kéri az Országos Cigány Önkormányzat elnöke Orbán Viktortól, hogy kezdeményezze azoknak a polgármestereknek, alpolgármestereknek és önkormányzati képviselőknek kizárását a Fideszből, akik településeiknek teret adnak a Magyar Gárdának.
Kolompár Orbán szerint a Fidesz elnökének ezzel kellene egyértelművé tennie, hogy a pártban nincs helye az ilyen eszmékkel rokonszenvező politikusoknak.

A roma politikus nyílt levelében egyebek között Fadd, Orosháza, Nagyszénás, Békéscsaba, Vésztő, Szikszó településeket említi, ahol szerinte az utóbbi időben a Magyar Gárda félelmet keltett akcióival és ahol a Fidesz polgármesterei, alpolgármesterei, képviselői segítették őket, ezzel teret adtak a hazai cigányság terrorizálásához, a társadalmi békétlenség szításához. Kolompár Orbán említést tesz arról is, hogy a Magyar Gárda feloszlatására irányuló perben a gárda védelmében beavatkozóként megjelent a Fidesz parlamenti frakciójában helyet foglaló Wittner Mária.

Kolompár Orbán szerint mindezek azt mutatják, hogy a Fideszben számos politikus kacsint a szélsőségesek felé. A roma politikus ezért azt kéri a Fidesz elnökétől, hogy vizsgálja felül a fent felsorolt települések választott politikusainak a párthoz való viszonyát, és magatartásuk miatt indítványozza a pártból való kizárásukat. Ezzel tegye egyértelművé, hogy az ilyen eszmékkel rokonszenvező politikusoknak nincs helye a Fideszben.