Fidesz: vissza akar térni a bankárkormány

Budapest, 2012. október 18., csütörtök (MTI) – A Fidesz szóvivője szerint az MSZP gazdasági kilábalási koncepciójának bemutatásával világossá vált, mit akarnak a szocialisták: az emberek adóterheit megemelnék, a bankokét pedig csökkentenék, vagyis vissza akar térni a bankárkormány.

Az MSZP koncepciójának vitairatát csütörtökön mutatta be a pártelnök, Mesterházy Attila, aki elmondta: háromkulcsos személyijövedelemadó-rendszert javasolnak, amelyben az átlagkeresetig 14-16 százalék, az átlagkereset kétszereséig 24-26, efelett pedig 29-32 százalék lenne az szja mértéke. A vitairat szükségesnek ítéli a hitelezés beindítását, fordulatot szorgalmaz a bankokkal kapcsolatos kormányzati politikában, az európai átlagra csökkentené a bankadó mértékét, az ágazati különadókat pedig megszüntetné.

Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője újságírók előtt mindezt úgy értékelte, hogy “vissza szeretne jönni a bankárkormány”. Az MSZP és az LMP valójában ugyanazt akarja: több pénzt a bankoknak, kevesebbet az embereknek – vélekedett a szóvivő.

Mint mondta, a Fidesz 2010 óta a bankokat adóztatja, hiszen a bankadó célja éppen az, hogy a terheket javarészt a pénzintézetek viseljék. Ezzel szemben az MSZP a magyar családokat adóztatná meg – tette hozzá Selmeczi Gabriella.

– MTI –