Fidesz: változnak a labdarúgó-mérkőzések látogatásának szabályai

Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője (j) és Kubatov Gábor, a párt országgyűlési képviselője, az FTC elnöke a sporttörvény tervezett módosításáról tartott sajtótájékoztatójukon a Fidesz parlamenti frakcióirodájának sajtótermében 2015. december 9-én.
Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője (j) és Kubatov Gábor, a párt országgyűlési képviselője, az FTC elnöke a sporttörvény tervezett módosításáról tartott sajtótájékoztatójukon a Fidesz parlamenti frakcióirodájának sajtótermében 2015. december 9-én. - © MTI Fotó: Marjai János
Budapest – Egyszerűbb lesz a labdarúgó-mérkőzések látogatása – ezt reméli a Fidesz a sporttörvény tervezett módosításától, amely alapján változhat a beléptetés rendszere, megszűnhet a kötelező utaztatás, a meccs napján is lehet majd jegyet venni, a rendezőknek pedig nagyobb felelősségük lesz.

A javaslatról Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője és képviselőtársa, Kubatov Gábor – aki egyben az FTC elnöke – tartott sajtótájékoztatót szerdán Budapesten.

Kósa Lajos elmondta, kezdeményezik, hogy a rendezvény szervezői maguk dönthessék el: egy-egy eseményre beléptetőrendszer alkalmazásával engedik be a közönséget vagy e nélkül.

Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a jelenlegi terrorveszély-fokozat “mindent felülír”, így amíg az hatályban van, a külön törvényben szabályozott sporteseményeken kötelező a regisztráció és az ellenőrzés a beengedésnél.

Kubatov Gábor a további javasolt változtatások között említette a szurkolók kötelező utaztatásának eltörlését, valamint azt is, hogy lehetővé teszik a jegyértékesítést a meccs napján.

A szervezőknek nagyobb szabadságot akarnak adni azzal, hogy maguk határozhatnák meg, hány rendező van egy mérkőzésen, de ehhez nagyobb felelősség is társul majd, mert “ha a meccseken balhé van, akkor nekik kell felelősséget vállalni érte”, nekik kell állniuk a büntetést – mondta a politikus-klubelnök.

A változtatások – amelyekről egyeztettek a klubokkal, a Magyar Labdarúgó Szövetséggel, a rendőrséggel és a szurkolói csoportokkal is – január 1-jén léphetnek hatályba.

– MTI –További hírek a Magyarország kategóriából