Fidesz: valljon színt a kormány, hogy milyen kapcsolata van a scientológiai egyházzal

A Fidesz felszólítja a kormányfőt, illetve a kormánytagokat, valljanak színt: milyen kapcsolatuk van a scientológiai egyházzal – jelentette ki csütörtökön Cser-Palkovics András. Az ellenzéki párt helyettes szóvivője a Heti Válasz című lapban megjelentekre hivatkozva közölte: Gyurcsány Ferenc miniszterelnök cége, az Altus Rt. is résztulajdonosa volt egy olyan társaságnak, amelynek két másik tulajdonosa a szcientológiai egyház meghatározó tagja.

A hetilap legújabb számában a 100 legbefolyásosabb szcientológusról jelent meg cikk. Ennek alapján közölte Cser-Palkovics András: 1994-98 között a miniszterelnök tulajdonában lévő Altus Rt. is résztulajdonosa volt egy olyan cégnek, amelynek két másik tulajdonosa a szcientológiai egyház meghatározó tagja. A helyettes szóvivő szerint a cikkből az is kiderül, hogy befolyásos szcientológusok megbízásokat kaptak a Miniszterelnöki Hivataltól, az agrártárcától és a Külügyminisztériumtól is.

Cser-Palkovics András utalt arra: a Nemzetbiztonsági Hivatal szakvéleménye szerint a szcientológiai egyház nemzetbiztonsági kockázatot jelent. A szervezet veszélyes, olyan céljai vannak, mint a gazdasági és a politikai hatalom megszerzése.

A Fidesz ezért felszólítja a kormányfőt és a kormány tagjai: valljanak színt, milyen kapcsolatot ápolnak a szcientológiai egyházzal és milyen intézkedéseket tettek, illetve akartak tenni az egyház működésével kapcsolatban.

Még 20 évvel ezelőtt volt a miniszterelnök cége résztulajdonosa egy olyan cégnek, amelynek vezetői jelenleg a scientológiai egyház tagjai. Ez nem jelenti azt, hogy a kormányfőnek jelenleg bármilyen kapcsolata lenne scientológusokkal – közölte a kormányszóvivői tájékoztatón Daróczi Dávid kormányszóvivő.