Fidesz: több program is segíti a fiatalok munkavállalását

Budapest, 2012. október 28., vasárnap (MTI) – A Fidesz szóvivője szerint míg az MSZP-kormányok idején duplájára nőtt a munkanélküliség, addig 2010 óta több olyan támogatási program is indult, amely érdemben segít a fiataloknak munkahelyet találni.

Selmeczi Gabriella így reagált az MTI-hez eljuttatott közleményében Kunhalmi Ágnes vasárnapi sajtótájékoztatójára, amelyen az MSZP elnökségi tagja arról beszélt, pártja szerint a kormány foglalkoztatás- és oktatáspolitikája nem segíti elő, hogy a fiatalok el tudjanak helyezkedni a munkaerőpiacon.
A Fidesz szóvivője szerint a szocialisták saját előítéleteikkel hadakoznak, az oktatási rendszer átalakítása még semmilyen hatást nem gyakorol a munkaerőpiacra.
A fiatalok elhelyezkedését segítő, a jelenlegi kabinet által indított programok között említette Selmeczi Gabriella az első munkahely garanciaprogramot, amelyben 7500 fiatal tud elhelyezkedni. “Az egész unióban kihívást jelent a fiatalok munkanélkülisége, de Magyarország az első, ahol a törvényhozás szintjén munkahelyvédelemmel foglalkozunk” – írta a szóvivő.