Fidesz: Több MSZP-kevesebb munkahely

Katona Tamás leleplezte az MSZP-t: beismerte, hogy az MSZP nem a munkahelyteremtés, hanem a munkahely-ellenesség és a munkanélküliség pártja – írja szombati közleményében Czomba Sándor (Fidesz) országgyûlési képviselõ. A Pénzügyminisztérium államtitkárának pénteki nyilatkozatára reagált, arra, hogy a társadalom demográfiai alakulása nem teszi szükségessé a Fidesz által ígért egymillió új munkahelyet.

Czomba Sándor szerint a pénzügyi államtitkár arról beszélt, hogy Magyarországon nincs szükség új munkahelyekre. A demográfiai folyamatokra hivatkozott, amibõl az is kiderül, hogy az MSZP nem csak a munkanélküliség, hanem a vészes demográfiai helyzet javítására sem törekszik – teszi hozzá Czomba. Ez a feltett kéz, a tehetetlenség és az alkalmatlanság politikája, a Fidesz azonban létrehozza a nemzeti ügyek kormányát, 10 év alatt egymillió új munkahely létrehozását vállalja, ami újra elindítja Magyarországot a növekedés útján – közölte a fideszes politikus.

Katona Tamás, a Pénzügyminisztérium államtitkára, akit a budapesti XII. kerületben Hagyó Miklós helyett indít az MSZP, a Klubrádióban pénteken azt mondta: a társadalom demográfiai alakulása nem teszi szükségessé a Fidesz által ígért egymillió új munkahelyet. Szerinte csak akkor kellene ennyi állás, ha 70 éves koráig dolgozna mindenki. Katona Tamás azt is elmondta: bár jelenleg 300-400 ezer munkanélküli van, de a demográfia alakulása miatt 150 ezren mennek majd nyugdíjba és csak egy 100 ezer fõs új generáció lép be a munkaerõpiacra.