Fidesz: több városban is illetéktelenek gyûjtik az ajánlószelvényeket a párt nevében

Beigazolódtak azok az információk, amelyek korábban arról szóltak, hogy a Fidesz nevében illetéktelenek gyûjtenek majd kopogtatócédulákat országszerte – mondta Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetõje pénteki tájékoztatóján.

Budapesten, Pécsett, Makón, Hatvanban, Orosházán, Szombathelyen, Szécsényben és Battonyán is jelezték már a helyi szervezeteknek, hogy vélhetõen más pártok és szervezetek aktivistái akarják megszerezni a szelvényeket a Fidesz nevében. A legnagyobb ellenzéki párt minden esetben rendõrségi vizsgálatot kezdeményez – tette hozzá.

A Fidesznek nincs szüksége manipulációkra és törvénytelen eszközökre, hiszen soha ilyen jól még nem álltak, így is már százezres nagyságrendben kaptak ajánlószelvényeket – mondta Szijjártó Péter. Azokban az esetekben pedig, ahol illetéktelenek gyûjtik be ezeket a Fidesz nevében, mindenhol rendõrségi vizsgálatot kezdeményeznek.

A pécsi esetrõl azt mondta az elnöki stáb vezetõje: itt már tudható, hogy egy jobbikos képviselõ érdekében próbálták megszerezni a kopogtatócédulákat az aktivisták úgy, hogy azt állították, a Fidesz nevében gyûjtik azokat.

Szijjártó Péter felhívta a figyelmet, hogy a párt aktivistái minden esetben azonosító okmánnyal és Kubatov Gábor pártigazgató által aláírt meghatalmazással keresik fel az embereket. Újságírói kérdésre hozzátette: a Fidesz kampánya a személyes üzeneteken is alapszik, mindenkihez el szeretnének jutni, ezért is tervezik a 2 millió kopogtatócédula begyûjtését.Sporthírek