Fidesz: Szekeres Imrének távoznia kell

Szekeres Imre honvédelmi miniszter lemondását követeli a Fidesz. Szerintük ugyanis a tárcavezetõt terheli a felelõsség a Honvédelmi Minisztériumnál (HM) kipattant korrupciós botrány miatt. Ezt Csampa Zsolt, az Országgyûlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának fideszes tagja mondta pénteken.

Csampa Zsolt megdöbbentõnek és elképesztõnek nevezte, ami a honvédelmi minisztérium háza táján folyik, hisz – mint mondta – ott kellene a legnagyobb rendnek és fegyelemnek lennie. Az ellenzéki politikus szerint a honvédelmi miniszternek be kellene ismernie politikai felelõsségét, és azonnal távoznia kell. A legújabb botrány is azt bizonyítja, hogy a kormány “teljesen alkalmatlan és méltatlan” feladata ellátására.

Az Index úgy tudja, hogy a milliós vesztegetési ügy a Honvédelmi Minisztériumnál az egyik HM cég beszállítójának bejelentése után pattant ki. Az egyik tisztet tetten érték, amint kenõpénzt vesz át a Térképészeti Közhasznú Nonprofit Kft.-nek karbantartási szolgálatokat végzõ vállalkozótól. A tiszt kihallgatásán vallomást tett és megnevezte tettestársait is. Eddig két dandártábornok, két ezredes és egy százados van a gyanúsítottjak között.