Fidesz: Sürgősen álljon el adóemelési terveitől a kormány

Sem az MSZP, sem Gyurcsány Ferenc nem tanul korábbi hazugságainak következményeiből, lapinformációk szerint ismét félrevezeti ugyanis az országot és adóemelésre készül – mondta pénteken újságíróknak a Fidesz szóvivője. Szijjártó Péter úgy véli: a lehető legrosszabb, ami történhet most a magyar gazdasággal és az emberekkel, az az adóemelés, felszólítják ezért a kormányt, hogy sürgősen álljon el adóemelési terveitől.

A Népszabadság pénteki számában írt arról, hogy egyebek mellett a szolidaritási adó esetleges eltörléséről illetve áfa-emelésről is szó esett az MSZP és a kormány múlt heti, titkos tárgyalásán. Szijjártó Péter szerint az MSZP ismét ugyanabba a mederbe készül lépni, mint korábban, és újra a választók megtévesztésére készül. A világtrendekkel szemben cselekszik Gyurcsány Ferenc, ha adót emel, hiszen mindenütt adócsökkentéssel igyekeznek enyhíteni a világpiaci drágulások hatását – mondta az ellenzéki párt szóvivője.

Az újabb adóemelés újabb áremelkedésekhez vezet – jelentette ki Szijjártó Péter. A Fidesz szóvivője felszólította a kormányt, hogy az ország jövőjét alapvetően meghatározó kérdésekben ne titkolózzon.