Fidesz-sajtótájékoztató: Kórházrombolás és gazdasá

Nyíregyháza – Karakó László, a megyei és Vinnai Győző, a nyíregyházi közgyűlés Fidesz-frakciójának vezetője tartott szerdán sajtótájékoztatót. Ezen elhangzott: április 1-jével elindult a kórházrombolás.

Karakó László, a megyei és Vinnai Győző, a nyíregyházi közgyűlésFidesz-frakciójának vezetője tartott szerdán sajtótájékoztatót. Ezen elhangzott: április 1-jével elindított kórházrombolás – melyet reformnak emleget a kormány – következtében 5500-6000 egészségügyi dolgozó és mintegy 1500 orvos kerül az utcára.

Míg az országban az aktív ágyak 25, a megyében 23 százalékát szüntetik meg. A megyei fenntartású kórházak közül a nagykállói pszichiátriai évi 200 milliós deficitre számíthat, a szatmár-beregi havi 30 millióra, a Jósa András megyei oktató pedig 800 millióra, ahonnan kétszáz dolgozót már most elküldenek.
Tragikus helyzetben van a gazdaság, hiszen csak az első negyedévben mintegy négyezer cég szűnt meg az elviselhetetlen közterhek miatt.

Ez 15 százalékkal több, mint tavaly ilyenkor – mondta Vinnai Győző. Katasztrofális – 48 százalékos – a megyében az aktív korúak foglalkoztatása. Ez Nyíregyházán 51, az országban 56, az EU-ban 64 százalék. Sokat mond a gazdálkodás helyzetéről, hogy Nyíregyházán 2007-ben nem indítanak új beruházást, mert az önkormányzat képtelen biztosítani az önerőt.