Fidesz: saját maga rendezze adósságát a labdarúgó liga, nincs szükség az Advertumra

Ötpárti egyeztetést kezdeményez Bánki Erik fideszes országgyűlési képviselő azért, hogy az Advertum Kft. helyett a Magyar Hivatásos Labdarúgó Liga “vásárolhassa meg” az APEH-nél lévő, 3,1 milliárd forintos saját adósságállományát. Az ellenzéki politikus pénteken egyeztetett a Liga elnökével, aki azt mondta: elkötelezettek az adósság rendezésében.

Bánki Erik szerint fölösleges akár az Advertumot, akár más külső céget bevonni az adósság rendezésébe, hiszen maga a Liga vállalná az ügy rendezését, ha az Advertumhoz hasonlóan 15 éves határidőt, illetve a futballmérkőzések marketingértékesítési és közvetítési jogát kapná meg. Bánki Erik még pénteken levélben kezdeményez ötpárti egyeztetést az üggyel kapcsolatban. Szerinte a kormány mögött álló, Advertumhoz hasonló cégeken kívül mindenki jobban jár ugyanis, ha egy ilyen tisztább és áttekinthetőbb megoldást választanak a Liga több mint 3 milliárd forintos adósságának rendezésére.

Az ellenzéki politikus emlékeztetett arra, hogy a Fidesz már két rendkívüli bizottsági ülést is kezdeményezett az Advertum Kft-nek adott 5,2 milliárdos kormányzati kezességvállalás ügyében. A megállapodás szerint az Advertum a keretből átvenné a Liga 3,1 milliárdos adósságát, 2,1 milliárdot pedig médiafejlesztésre fordítanának. A Fidesz szerint azonban csak a kisebbségi kormány akar így pénzt és médiatámogatást gyűjteni a következő országgyűlési választásra.