Fidesz: Pártállami diktatúrát idézett Kóka minisztériumi látogatása

A pártállami diktatúrát idézte Kóka János, liberális elnök csütörtök reggeli látogatása az Egészségügyi Minisztériumban a Fidesz szerint. Szijjártó Péter a párt szóvivője azt mondta, hogy utoljára akkor volt divat, hogy pártvezető ellenőrizze egy minisztérium munkáját. Szijjártó Péter véleménye szerint az SZDSZ ragaszkodása a több biztosítós rendszerhez csak arról szól, hogy Kóka János rá akarja tenni a kezét a közpénzre, az emberek egészségbiztosítási befizetéseire.

Szijjártó Péter szerint az eddigi egészségügyi intézkedések lehetővé tették a kórházak privatizálását, a vizitdíj bevezetésével pedig az automatákban beszerelhető szoftvereknek teremtettek piacot. A több-biztosítós modell bevezetésével kapcsolatos tervek mögött is üzleti érdekeket sejt az ellenzéki politikus, aki szerint az új rendszerhez való ragaszkodás mögött is egyszerűen az áll, hogy a liberális vezetésnek a közpénzekre fáj a foga. “Kóka János egyszerűen nem akar más, mint rátenni a kezét mindnyájunk befizetett egészségbiztosítására” -mondta Szijjártó Péter, hozzátéve, ahogyan a kórházak megmentése érdekében, úgy az egybiztosítós rendszer mellett is ki fog állni a Fidesz és elkövet mindent a megvédésére.

Szijjártó Péter egyúttal csütörtöki sajtótájékoztatóján felszólította Kóka Jánost, hogy hagyjon fel az állampárti diktatúrát idéző viselkedéssel. Az ellenzéki poltikus szerint ugyanis akkor volt utoljára divat pártelnökként minisztériumi dolgozókat ellenőrzni.
hirdetés
hirdet�s