Fidesz: Pártállami diktatúrát idézett Kóka minisztériumi látogatása

A pártállami diktatúrát idézte Kóka János, liberális elnök csütörtök reggeli látogatása az Egészségügyi Minisztériumban a Fidesz szerint. Szijjártó Péter a párt szóvivője azt mondta, hogy utoljára akkor volt divat, hogy pártvezető ellenőrizze egy minisztérium munkáját. Szijjártó Péter véleménye szerint az SZDSZ ragaszkodása a több biztosítós rendszerhez csak arról szól, hogy Kóka János rá akarja tenni a kezét a közpénzre, az emberek egészségbiztosítási befizetéseire.

Szijjártó Péter szerint az eddigi egészségügyi intézkedések lehetővé tették a kórházak privatizálását, a vizitdíj bevezetésével pedig az automatákban beszerelhető szoftvereknek teremtettek piacot. A több-biztosítós modell bevezetésével kapcsolatos tervek mögött is üzleti érdekeket sejt az ellenzéki politikus, aki szerint az új rendszerhez való ragaszkodás mögött is egyszerűen az áll, hogy a liberális vezetésnek a közpénzekre fáj a foga. “Kóka János egyszerűen nem akar más, mint rátenni a kezét mindnyájunk befizetett egészségbiztosítására” -mondta Szijjártó Péter, hozzátéve, ahogyan a kórházak megmentése érdekében, úgy az egybiztosítós rendszer mellett is ki fog állni a Fidesz és elkövet mindent a megvédésére.

Szijjártó Péter egyúttal csütörtöki sajtótájékoztatóján felszólította Kóka Jánost, hogy hagyjon fel az állampárti diktatúrát idéző viselkedéssel. Az ellenzéki poltikus szerint ugyanis akkor volt utoljára divat pártelnökként minisztériumi dolgozókat ellenőrzni.