Fidesz: nevetséges az MSZP megszólalása a nemzetpolitikai ügyekben

Budapest, 2012. május 25., péntek (MTI) – Potápi Árpád, az Országgyűlés Nemzeti összetartozás bizottságának fideszes elnöke nevetségesnek tartja a Kövér Lászlóval szemben csütörtökön megfogalmazott szocialista vádakat, amelyket a házelnök romániai önkormányzati kampányban vállalt szerepe váltott ki.

Ujhelyi István, az Országgyűlés szocialista alelnöke az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében arra szólította fel a Fideszt és Kövér Lászlót, hogy “ne rombolja tovább a határon túli magyarok közösségeinek egységét, ne veszélyeztesse érdekérvényesítő képességüket”. A parlament MSZP-s alelnöke csütörtökön ezt arra reagálva közölte az MTI-vel, hogy Kövér László levélben közölte a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) főtitkárával, hogy részt vesz a Magyar Polgári Párt (MPP) júniusi, romániai önkormányzati választásokhoz kötődő kampányrendezvényein.

Potápi Árpád pénteken, az MTI-nek Erdélyből telefonon nyilatkozva úgy fogalmazott, Ujhelyi István más szemében a szálkát is észreveszi, míg önmagáéban a gerendát sem látja.

A kormánypárti politikus felháborítónak nevezte, hogy Ujhelyi István éppen a Pünkösd előtti napokban ítélte el Kövér Lászlót, akkor, amikor a magyarok a nemzeti összetartozást is ünneplik Csíksomlyón. Potápi Árpád kikérte magának, hogy a szocialisták “egyáltalán megszólalnak” a nemzetpolitika terén azután, hogy a 2004-es népszavazáson “gyakorlatilag ki akarták szorítani a magyarság egyharmadát”.

A fideszes képviselő emellett kiemelte azt is, hogy a jelenlegi kormány nemzetpolitika területén végzett kétéves munkáját igazolja, hogy idáig több mint 260 ezren igényeltek magyar állampolgárságot, közülük több mint 150 ezren már le is tették állampolgársági esküjüket.

– MTI –