Fidesz: Nem tesz semmit a magyar kormány a pénzügyi válság ellen

Nem készíti fel a kormány az országot a világban tapasztalható pénzügyi válságra a Fidesz szerint. Varga Mihály, a Fidesz alelnöke hétfői sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy miközben Európa számos országa -így például Németország, Anglia, Dánia – konkrét lépéseket tesz a pénzügyi világválság kezelése a magyar kormány sem most sem a 2009-es költségvetésben nem tesz semmit ennek érdekében. Az ellenzéki politikus szerint ez a kormány újabb alkalmatlanságának bizonyítéka.

Varga Mihály a miniszterelnök és a gazdasági miniszter korábbi kijelentéseit idézte, amelyek szerint csekély mértékű hatással lehet Magyarországra a válság, illetve elsődlegesen nem érinti. Az ellenzéki politikus szerint ezek a kijelentések a 70-es évek elejét idézik, amikor az akkori miniszterelnök és gazdasági miniszter beszélt arról, hogy Magyarországra nem gyűrűzik be válság.

Kérdésre válaszolva Varga Mihály elmondta, a Fidesz szerint érdemi adócsökkentésre, a pénzügyi szektor fokozottabb ellenőrzésére és a gazdasági növekedést ösztönző költségvetésre van szükség, hogy felkészüljön Magyarország a pénzügyi válságra.