Fidesz: nem asszisztálunk gazdasági szereplők elleni hajtóvadászathoz

    Budapest, 2012. május 14., hétfő (MTI) – A Fidesz parlamenti frakciója szerint az Országgyűlésnek és vizsgálóbizottságainak nem lehet célja a gazdaság egyes szereplői ellen indított hajtóvadászat vagy lejárató akció; “ehhez a közjátékhoz a Fidesz frakciója nem asszisztál”, és a többi parlamenti pártot is arra kéri, “hagyjon fel ezzel a hangulatkeltéssel” – írta az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében a kormánypárti képviselőcsoport.

 

Vona Gábor, a Jobbik elnöke múlt kedden közölte, hogy országgyűlési vizsgálóbizottság létrehozását kezdeményezi a Simicska Lajos és Nyerges Zsolt körüli, valamint “a Fidesz-kormány mögött álló gazdasági cégbirodalom” állami megrendelései jogszerűségének átvilágítása érdekében. A testület felállítása ügyében az ellenzéki párt hétfőre ötpárti egyeztetésre hívta a parlamenti frakciók vezetőit.

A Fidesz képviselőcsoportja közleményében azt írta, hogy a kormánypárt megvédi a magyar vállalkozásokat, ugyanakkor ha valakinek tudomása van bármilyen, az állam környezetében zajló jogsértésről, akkor azt – kötelessége szerint – haladéktalanul jelezze, és indítsa meg a jogi eljárásokat az illetékes hatóságoknál.