Fidesz: Nehezebb időkre spájzol a kormány

Teljesen felesleges pénzpazarlásnak tartja a Fidesz az új kormányszóvivői portál létrehozását, a kormányszóvivői tájékoztatók anyagait ugyanis szerintük már létező felületeken így akár a miniszterelnök.hu oldalon is nyilvánosságra lehetett volna hozni. Ágh Péter, országgyűlési képviselő szerint egyértelmű, hogy a 200 millió forintból létrehozott internetes portállal a nehezebb időkre spájzol a kisebbségi kormány.

“Folyik a kormányzati spájzolás a nehezebb időkre” -jelentette ki Ágh Péter vasárnapi sajtótájékoztatóján. Az ellenzéki politikus szerint a kormányszóvivo.hu portál beszállítói között is található Gyurcsány Ferenc korábbi üzlettársai közül való ember, olyan ráadásul, aki már többször is részt vett különböző kormányzati kommunikációs megbízásokban.

Az ellenzéki politikus ismét bemutatta azt az internetes oldalt, amit a kormányszóvivő.hu oldalhoz hasonló tartalmakkal készítettek el, csak éppen 0 forintért, így is demonstrálva, hogy felelslegesesn költött ennyi pénzt a kormány az adófizetők pénzéből.

A kormányszóvivői portál mellett Ágh Péter kifogásolta a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség 3,3 milliárdos és a Miniszterelnöki Hivatal 600 millió forintos kommunikációs kiadását is.