Fidesz Nagygyűlés – Semjén: Gyurcsányizmus a történelem szemétdombján

A Fidesz-KDNP nem kért száz napot, nem kért 10 napot, még meg sem alakult a kormány, már létrehozta a nemzeti egységet – utalt Semjén Zsolt a kettős állampolgárságot biztosító törvénymódosításra szombaton, a kormány megalakulása kapcsán tartott Kossuth-téri nagygyűlésen. A kereszténydemokrata miniszterelnök-helyettes azt mondta, hogy a törvénymódosítás nyomán a magyar nemzet közjogi értelemben egyesült.

Semjén Zsolt hangsúlyozta, hogy a törvénymódosítást soha nem látott többséggel, 97,7 százalékkal fogadta el az Országgyűlés. Mint mondta, azt csak három képviselő, Gyurcsány Ferenc és “két tettestársa” ellenezte. Semjén szerint Gyurcsányt még saját pártja is megveti, így a gyurcsányizmus a történelem szemétdombjára kerül. Mint mondta, a választásokkal megdöntötték a nemzetellenes gyurcsányizmust és most folytatják Szent István politikáját.

A kereszténydemokrata politikus hangsúlyozta, hogy különbséget kell tenni a Szlovákiát vezető “ficoista” párt és a szlovák nemzet között. “A szlovák nép felé a kezünk ki van nyújtva” – fűzte hozzá.