Fidesz: nagy szerepet kell kapnia a Magyar Postának a közszolgáltatásokban

Budapest, 2012. október 3., szerda (MTI) – A Fidesz szerint nagyobb szerephez kell jutnia a Magyar Posta Zrt.-nek a nyugdíjak, a segélyek és más állami juttatások jogosultakhoz való eljuttatásában – közölte Nyitrai Zsolt, a párt képviselője szerdán.

A politikus azzal kapcsolatban juttatta el közleményét az MTI-hez, hogy a parlament lefolytatta a postai szolgáltatásokról szóló törvényjavaslat általános vitáját.
Nyitrai Zsolt hangsúlyozta: a nyereséges, több mint 33 ezer embert foglalkoztató, stratégiai fontosságú Magyar Postát az Európai Unió tíz legjobb postai szolgáltatója között tartják számon, a vállalat ugyanakkor nagy kihívások előtt áll, hiszen az uniós szabályozás miatt 2013-ban megszűnik a postai monopólium, liberalizálják a piacot.
“Az új, postai szolgáltatásokról szóló törvénynél kiemelten fontos, hogy jó döntést hozzunk, hiszen ezen múlik a Magyar Posta jövője” – írta a fideszes képviselő, közölve: frakciója arra kéri a kormányt, hogy biztosítson nagy szerepet a Magyar Postának a közszolgáltatások területén. Nagyobb szerephez kell jutnia a vállalatnak a nyugdíjak, a segélyek és más állami juttatások jogosultakhoz való eljuttatásában, valamint egyéb pénzforgalmi szolgáltatásokban, továbbá az elektronikus ügyintézés területén is – sorolta. Hozzátette, a lakossági állampapír-forgalmazásban szintén főszerepet kell kapnia a Magyar Postának.

A Fidesz támogatja, hogy az új piacra lépők esetében is erős legyen a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság ellenőrző, engedélyező szerepe, továbbá kéri a kabinetet, a rendelkezésére álló minden eszközzel segítse a Magyar Postát, hogy az a piacnyitás után is megőrizhesse stratégiai szerepét – közölte Nyitrai Zsolt.

– MTI – További hírek a Magyarország kategóriából

Sporthírek