Fidesz levél Búza tér ügyben

Miskolc – Célvizsgálatot kér a Fidesz a Búza téri piac ügyében. Jogtalan bontás, magas árak? Vizsgálat elrendelésére kérte fel levelében a Fidesz Káli Sándor polgármestert.

Szerdai sajtótájékoztatójuk után eljutatták levelüket a város vezetőjéhez, és az április 12-i közgyűlési ülésen várják válaszát. A vizsgálat kapcsán arra keresnék a választ, hogy a közgyűlési döntést megfelelően hajtotta-e végre a város, illetve a befektető.

A Fidesz frakció szerint ugyanis nem – tudtuk meg dr. Szinay Attila frakcióvezetőtől. Ezt azzal indokolta, hogy a város az adófizetők pénzével szabálytalankodik. Példaként említette a pecsenyesütő bódék közelmúltbeli lebontását. Ebben az esetben ugyanis – folytatta –, arra a területre nem volt a városnak érvényes bontási engedély-e. A frakcióvezető párhuzamot vont ez és a színház alatti ajándékbolt lebontása között. Mint mondta: a városnak miért éri meg, hogy az üzemeltetést és a tulajdonjogokat veszélyeztető cselekedeteket hajtson végre?

Többet fizetnek

Azoknak a kereskedőknek, akik maguk alakították ki az üzlethelyiségüket 50 százalékos bérleti-díjkedvezmény járna, de ez sem valósul meg – vetett fel a sajtótájékoztatón egy másik problémát Lenártek András önkormányzati képviselő. Példaként említette az egyik baromfi-kereskedőt, aki a régi piacon 1800 forintért, míg most – az általa kialakított új boltban – 2550 forintért bérli a helyiség négyzetméterét. Tehát – összegezte Lenártek András – a rosszabb piaci feltételek és a sajáterős beruházás ellenére többet kell fizetniük, mint tavaly.