Fidesz: leleplezte a KSH a kisebbségi kormányt

A Fidesz szerint leleplezte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a kisebbségi kormányt, ami nem tud elszámolni 450 milliárd forinttal. Az ellenzéki párt a csütörtöki házbizottsági ülésen kezdeményezte a zárszámadási törvény vitájának felfüggesztését, miután hétfőn kiderült, hogy a KSH adatai szerint 5 százalékos volt a hiány, szemben a kormány által benyújtott 5,5 százalékkal.

Répássy Róbert (Fidesz) csütörtöki sajtótájékoztatóján gyanúsnak nevezte, hogy ezt a pénzt az MSZP az előrehozott választásra “spájzolta.”

A Házbizottság egyébként nem döntött a zárszámadási vita felfüggesztéséről szóló javaslatról, erre a jövő heti bizottsági ülésen kerül sor, de addig az Országgyűlés nem tárgyalja a kérdést. Elhangzott: Varga Mihály (Fidesz) a költségvetési bizottság elnöke összehívja az általa vezetett testültetgot, hogy meghallgassák a Pénzügyminisztérium, a Központi Statisztikai Hivatal és az Állami Számvevőszék illetékeseit a zárszámadási hiba kapcsán.

Nincs új a nap alatt – vélte az ellenzéki politikus, hozzátéve, hogy a kormány már a 2006-os választások előtt is meghamisította a gazdasági adatokat. A mostani “elszámolás hiba” 450 milliárdot rejt valahol a költségvetésben, amivel a kormány nem tud elszámolni -mondta. Ez az összeg majdnem a kétszerese annak a 250 milliárd forintnak, amit az egészségügyből vontak ki és ami miatt kórházak zártak be és műtétek maradtak el, holott lett volna pénz rájuk – tette hozzá.