Fidesz: Kérjen bocsánatot az MSZP!

Kérjen bocsánatot az MSZP a Fidesz-frakciótól és Meggyes Tamástól, amiért a szerdai ülésnapon “kórusban hazudtak” – mondta saajtótájékoztatóján L. Simon László, a kormánypárt képviselője.

Az Alkotmánybíróság jogkörének szűkítéséről tartott szavazáskor négy kormánypárti képviselő gépe nem működött, amit ők kézzel jeleztek, ezért szavaztukat később hozzáadták a többiekéhez. A szocialisták azt kiabálták Meggyes Tamásra, hogy “ott sem volt”, amit viszont a parlamenti tévéközvetítés felvétele cáfol, s amit L. Simon be is mutatott.

Példa nélküli eset történt, a szocialisták “kórusban hazudtak” – mondta L. Simon László. A kétharmados többséget igénylő szavazás után kiderült, hogy csak 66,5 százalék volt az igenek aránya, ekkor jelezte négy kormánypárti képviselő – köztük Meggyes Tamás -, hogy nem működik a gépük. Ezután a rendkívüli házbizottsági ülésen – a szokásoknak megfelelően – igazolták a négy igent, amivel meglett a minősített többség.

L. Simon László szerint a jegyzőkönyvben is rögzített “ott sem volt” bekiabálások a Meggyes Tamás – volt esztergomi polgármester – elleni hadjárat része, amikor őt csalóként állították be. Ezért felszólítja az MSZP-frakciót, hogy kérjen bocsánatot a Fidesztől és személy szerint Meggyestől.
– Független Hírügynökség –További hírek a Magyarország kategóriából