Fidesz-KDNP: Nyomortelep felszámolás, ezúttal a Békeszállón

Akt.:
A Békeszálló bontása 2014. szeptemberében
A Békeszálló bontása 2014. szeptemberében - © Fotó: ÉM-archív
Miskolc – A Fidesz-KDNP miskolci nyomortelep felszámolási programja nemcsak egy-egy városrészre tartozó ügy, hanem az egész város számára megoldandó feladat. Ezért nem lehet eléggé hangsúlyozni a jelentőségét annak, hogy Miskolcon a mai napon, a Számozott utcákhoz hasonlóan rossz hírű környéken, a Békeszállón, a 13. szám alatti épület bontására kerül sor – olvasható Soós Attila, a Fidesz képviselőcsoport vezetőjének a közleményében.

Ebben az ingatlanban 8 lakás volt található, amelyek közül négy esetében kellett jogi eszközöket igénybe venni a lakások kiürítéséhez. Két esetben a jogkövető magatartást tanúsító régi bérlőknek csere lakást ajánlott fel a MIK Zrt. ( A maradék két bérlőnek lejárt a határozott idejű bérleti szerződése és nem igényelt újat.)

A mai bontást követően, a Békeszálló szegregátumban már csak egy lakott épület maradt. Az egyeztetések itt a végső stádiumban vannak, így várható, hogy az utolsó , a Békeszálló területén található ingatlan is hamarosan bontásra kerül. Ezzel megkezdődhet a terület fejlesztése, a teljes rehabilitáció.

Végre új funkciója, és természetesen teljesen más miliője lehet majd ennek az egykor oly rosszhírű miskolci városrésznek is.

– Soós Attila, a Fidesz képviselőcsoport vezetője –
hirdetés


hirdet�s