Fidesz-KDNP: Jótékony célra ajánlják fel bizottsági pótlékukat a távolmaradó képviselők

Az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának fideszes és KDNP-s tagjai jótékony célra ajánlják fel bizottsági pótlékukat – áll a két párt pénteki közleményében. A négy ellenzéki képviselő tavaly december óta nem vesz részt a testület munkájában, így tiltakozva Laborc Sándor a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) élére történt kinevezése ellen.

Simicskó István, a bizottság KDNP-s elnöke, valamint Demeter Ervin, Kövér László és Lezsák Sándor fideszes tagok azért döntöttek a jótékonykodás mellett, mert a Házszabály nem teszi lehetővé, hogy lemondjanak javadalmazásukról. A honatyák addig maradnak távol a bizottsági munkától, így addig jótékonykodnak, amíg a kormányfő el nem mozdítja hivatalából az NBH vezetőjét, valamint Szilvásy György, titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli minisztert.

A fideszes és KDNP-s képviselőkből álló munkacsoport ugyanakkor folyamatosan elvégzi a bizottsági tagsággal járó munkákat: figyelemmel kísérik a nemzetbiztonsági szolgálatok tevékenységét és áttekintik a bizottság hatáskörébe tartozó ügyeket – zárul a két párt közös közleménye.