Fidesz: jól kommunikált látszatintézkedések Ózdon

A Fidesz ózdi szervezete sajtótájékoztató keretében reagált Janiczak Dávid polgármester évértékelő előadására
A Fidesz ózdi szervezete sajtótájékoztató keretében reagált Janiczak Dávid polgármester évértékelő előadására
Ózd – Az ózdi Fidesz szerint más tollával ékeskedik a jelenlegi polgármester és a városvezetés.

A Fidesz ózdi szervezete sajtótájékoztató keretében reagált Janiczak Dávid polgármester évértékelő előadására. A párt helyi vezetése szerint a jobbikos városvezető mások tollával ékeskedett a beszédében, hiszen olyan beruházásokat, fejlesztéseket sorolt fel az eredmények között, amely még az előző ciklusban indult el. Ide tartozik a Velence-telep felújítása, a Manda-projekt, és a közmunkában megvalósuló növénytermesztés is, mely a Fidesz ózdi irányítása idején kezdődött el. Vámos Henrietta, a kormánypárt ózdi elnöke szerint fölösleges volt vasárnaponként régiségvásárt indítani, hiszen korábban a szombati piac keretében jól működött a korabeli portékák adás-vétele. Szintén indokolatlannak tartják a közelmúltban beindított Vállalkozássegítő Iroda működtetését, mert ezt a szerepet az Ózdi Vállalkozói Központ már több mint húsz éve betölti.

Azt viszont elismerték, hogy a kommunikáció terén rendkívül erős Janiczak Dávid, de olykor a híradásaiban, beszámolóiban arról is szót ejthetne, hogy mit örökölt az előző ciklusból. Ezzel kapcsolatban Fürjes Pál, korábbi polgármester, a Fidesz önkormányzati frakcióvezetője kiemelte: 5,5 milliárdnyi adósságállománytól szabadították meg Ózdot, és 400 millió forint szabadon felhasználható kerettel adtát át a stafétát. Fürjes szerint a jelenlegi polgármester által vízionált terveket, hóbortokat ebből finanszírozzák.

Szorosabb kapcsolat kell

Riz Gábor, országgyűlési képviselő a jobbikos városvezetés, Fideszes országgyűlési képviselet kettősségét jellemezve elmondta: a jelenleginél is szorosabbra kell fűzni egymással a kapcsolatot, mert a város érdeke ezt kívánja meg. Mindkét félnek vannak saját és pártja elveinek, értékrendjének megfelelő elgondolásai, de adott esetekben, ügyekben ezen felül kell emelkedni. Ilyen volt a börtönprojekt elnyerése, amely Riz Gábor szerint nem feltétlen a város lobbitevékenységét dicsére, hiszen az intézmények építését területi elven osztották el. Ózd megközelítésének javítása kapcsán is hasonlót érzékelt, hiszen kormányhatározat van arról, hogy a jövőben gyors út köti majd össze a borsodi várost és Bátonyterenyét, ezért fölösleges volt Janiczak Dávidnak plusz kampányt indítani erről. Ugyancsak szó van róla, hogy belátható időn belül közösségi főiskolával gyarapodhat a település, ez azonban Riz Gábor szerint szintén nem a jelenlegi városvezetés érdeme.

„Átütő eredmény nélkül”

Vámos Henrietta megjegyezte: jól kommunikált látszatintézkedésekről van szó a Jobbik egyéves ózdi tevékenységével kapcsolatban, de az átütő eredmények elmaradtak. A Fidesz ózdi elnöke megjegyezte: Janiczak Dávid félrevezette a lakosságot a befektetők kapcsán, hiszen több lehetséges beruházásról is írt, de ezekből semmi nem valósult meg. Ezt elismerte az évértékelőjén is, ami a Fidesz szerint rendkívül hosszúra nyúlt, és az sem volt szerencsés, hogy az intézményi dolgozók számára körlevélben hívta fel rá a figyelmet. Ez pedig eléggé visszás abban a helyzetben, amikor nem szakmai, hanem egyértelműen politikai eseményről van szó. Vámos Henrietta elmondta: megvan a vetés és az aratás ideje is, most azt várják, hogy a jelenlegi városvezetés mikor veti el a jövő magvait a településen.

ÉM-ME


Tények és érzelmek: évet értékeltek Ózdon

Ózd – Kötelességének érzi, hogy tájékoztassa a közvéleményt Janiczak Dávid polgármester.
hirdetés


hirdet�s