Fidesz: Újabb csomag helyett gazdaságpolitikai fordulat kell

A Fidesz szerint újabb megszorító csomag helyett gazdaságpoltikai fordulatra van szükség Magyarországon. A tavaly június óta meglepetésszerűen érkező megszorító intézkedések egyike sem hozott negyedévnél hosszabb időre megoldást a gazdasági problémákra, így az újabbak sem fognak -mondta Pelczné Gáll Ildikó, a párt alelnöke keddi sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki politikus azt mondta, hogy a kormány a megszorításokra épülő gazdaságpolitikát választotta, ez azonban szerinte rossz módszer. Pelczné Gáll Ildikó szerint inkább a gazdaság élénkítésre kellene a hangsúlyt helyezni, és a 2007 után rendelkezésre álló uniós támogatásokat nem “betonba kell önteni”, hanem a kis-és közepes vállalkozások támogatására fordítani, amelyek így újabb munkahelyeket is teremthetnek.

A fideszes politikus a keddi sajtótájékoztatón arról is beszélt: tavaly június óta, negyedévente újabb megszorító csomagokat jelentett be a kormány, és bár nem tudni, hogy mi lesz a következő, az elvárt adó, a ingatlanadó, vagy a gáz és a villany árának emelése de a képviselő szerint ahogy a korábbi csomagok, ezek sem jelenthetnek majd megoldást, mert ahhoz szerkezetbeli változtatásra van szükség.Sporthírek