Fidesz: Újabb bizonyíték Szilvásy alkalmatlanságára

Újabb bizonyíték Szilvásy György alkalamatlanságára a Fidesz szerint az, hogy kiderült, a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) munkatársai is részt vesznek annak az alapítványnak a munkájában, amely a közelmúltban keveredett élelmiszercsempészési botrányba. Demeter Ervin, a Fidesz országgyűlési képviselője szerint az NBH emberei már megint olyan helyen voltak, ahol egyébként nincs keresnivalójuk, a Fidesz ezért hétfőn a parlamentben vár választ arra, hogyan kerültek a titkosszolgálat munkatársai az alapítványhoz.

Demeter Ervin szerint az, hogy kiderült: a botrányba keveredett alapítvány munkatársai között az NBH tisztjei is megtalálhatóak újabb bizonyíték Szilvásy alkalmatlanságára. Az ellenzéki poltikus szerint az ő idejében külön főigazgatói engedéllyel lehetett csak tagja valaki az NBH -nál alapítványnak, vagy gazdasági szervezetnek, az ilyen ügyek ugyanis mindig aggályokat vetnek fel, felmerül ugyanis a gyanúja, hogy az érintett szervezet az NBH fedőszerve csak.

Az ellenzéki politikus felhívta a figyelmet arra is, hogy az alapítvány egyik munkatársa a titkosszolgálatokat is felügyelő kancellária miniszter testvére, és ugyanez az alapítvány osztott jutalmat a közelmúltban abban a kórházban, amelyet egyébként Szilvásy másik testvére vezet.

Demeter Ervin, az Orbán-kormány polgári nemzetbiztonsági szolgálatokért felelős tárca nélküli minisztere vasárnapi sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra, hogy az NBH tisztjei már nem először tűnnek fel olyan helyen, ahol egyébként nincs keresnivalójuk. Példaként említette a Fidesz egyik korábbi sajtótájékoztatóját, amelyen egy tiszt volt jelent, illetve a Magyar Nemzet újságírójánál tett látogatást, akit azután kerestek fel az NBH szakemberei, hogy Szilvásy György épülő házánál járt egy cikk miatt.