Fidesz: infantilis, hogy a kormány Fortunát hívja segítségül a feketegazdaság ellen

Infantilisnak tartja a Fidesz azt a kezdeményezést, hogy a kormány nyereményjátékkal próbálná számlakérésre bírni az embereket. Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője közölte: a feketegazdaság kifehérítését csak alkalmas kormány hiteles és alkalmas gazdaságpolitikája tudja elérni.

A kormány ezzel az kezdeményezéssel ismét bebizonyította tehetetlenségét – mondta Cser-Palkovics András. A Fidesz szerint a feketegazdaság kifehérítése, a bürokrácia és a korrupció visszaszorítása kulcsfontosságú a gazdasági növekedés újraindítása szempontjából, de ezt csak megfelelő gazdaságpolitikával lehet elérni.

Korábban Budai Bernadett kormányszóvivő megerősítette azt a keddi lapinformációt, hogy a kormány a Szerencsejáték Zrt.-vel együtt nyereményakciót indít, amelyen azok vehetnek részt, akik egy-egy szolgáltatás igénybevétele után kiállított számlájuk számát küldik be. Ezzel szeretnék elérni, hogy minél többen kérjenek számlát. A játék január 1-én indul, és valószínű egy évig tart majd. A beküldött számlák sorszáma alapján tartják majd a sorsolásokat, havonta tíz nyertes kap egy-egymillió forintot – fejtette ki a kormányszóvivő.

A rendszer bevezetése csaknem 100 millió forintba kerülne, a reklámra pedig ennek többszörösét költenék. Hasonló program Horvátországban és Japánban is futott már vagy jelenleg is van még.