Fidesz: hiteltelen a Jobbik bevándorlással kapcsolatos álláspontja

Budapest, 2015. július 25., szombat (MTI) – A Fidesz teljesen hiteltelennek tartja a Jobbik bevándorlással kapcsolatos álláspontját – mondta Tuzson Bence, a nagyobbik kormánypárt frakciójának szóvivője szombaton az MTI-nek.

A Fidesz-frakció szóvivője azt mondta: pénteken egyértelműen kiderült, hogy “a szélsőséges párt emberei bevándorlókkal üzletelnek, pénzért szállítanak bevándorlókat Budapestre”.

Tuzson Bence közölte: Kiss Róbert “szégyenteljes lebukását követően” továbbra is várják Vona Gábor Jobbik-elnök válaszát: mióta üzletelnek a jobbikosok a bevándorlókkal.

A Napi Gazdaság pénteki számában írt arról, hogy illegális bevándorlók Budapestre utazásának megszervezésével gyanúsítja a rendőrség a Jobbikhoz közel álló egykori Új Magyar Gárda kapitányát, Kiss Róbertet és társát, akiket a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége kedden hajnalban Röszke térségében fogott el.

A fideszes politikus hangsúlyozta: minden magyar embernek joga van tudni, hogy hány jobbikos érintett a bevándorlókkal való üzletelésben, a Jobbiknak választ kell adnia arra is, hogy “az embercsempészet bevételeiből jutott-e a pártkasszába”.

A miniszterelnök szombati tusnádfürdői beszédére reagálva a Z. Kárpát Dániel, a Jobbik frakcióvezető-helyettese, a párt alelnöke azt írta: a Jobbik szerint ha a miniszterelnök valóban a nemzetek önrendelkezésén alapuló Európáért és “a magyar Magyarországért” aggódik, akkor a többi között kezdeményeznie kell az önálló határőrség visszaállítását és annak a lehetőségnek a megteremtését, hogy a gazdasági céllal Magyarországra érkező migránsok visszafordíthatók legyenek.

– MTI –
hirdetés
hirdet�s