Fidesz: Gyurcsány már a verségre és a romboló ellenzékiségre készül

Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök már a választási vereségre készül, ami után akár az MSZP frakcióvezetõje is lehet és ellenzékiként a kormány teljes ellehetetlenítését és rombolását tûzte ki céljául – jelentette ki Navracsics Tibor hétfõn, Gyurcsány egy vidéki zárt körû rendezvényén készült hangfelvételére utalva.

A több újság és televízió által is idézett felvétel szerint az ex-kormányfõ Szombathelyen úgy fogalmazott: csekély esélyt lát arra, hogy a szocialisták megnyerjék a választást, az MSZP majdani ellenzéki szereplésrõl pedig az a véleménye: stílusban, karakterben olyan keménynek kell lenni, hogy a leendõ miniszterelnök “átkozza a pillanatot minden hétfõ reggel”, amikor tudatosul benne, hogy kikkel áll szemben.

A Fidesz frakcióvezetõje szerint egyértelmû, hogy az MSZP-nek két kampánya van: az egyik a “mosolygós, laza álkampány Mesterházy Attilával, a másik pedig a gyûlölködõ árnyékkampány Gyurcsány Ferenccel.” Navracsics Tibor hangsúlyozta: az MSZP-nek el kell dönteni, hogy melyik az igazi kampány és ki annak az igazi arca. A Fidesz szerint az is kérdés, hogy az MSZP gyõzelemre, vagy vereségre készül a választásokon.