Fidesz: folytatódnak a kilakoltatások

Akt.:
Fidesz: folytatódnak a kilakoltatások
Miskolc - A számozott utcai kilakoltatások igenis folytatódnak – fogalmazott szerdai sajtótájékoztatóján Soós Attila, a Fidesz frakcióvezetője. Ezzel dr. Muhi Erikának, a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda (NEKI) igazgatójának szerdán megjelent nyilatkozatát szerette volna cáfolni.

A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság szeptember 29-i végzése – a NEKI igazgatója szerint – ugyanis arról is szól, hogy a számozott utcán élőknek egyelőre nem kell tartaniuk a kilakoltatástól.

Soós Attila szerint azonban ez álhír, szerinte – és a város szerint is – a végzésnek nem ez a lényege. A városháza közleményében idézett is a bírósági levélből: „…jogkövetkezmények előírásával a hatóság nem kötelezte a felperest a lakáskiürítések abbahagyására, avagy a már jogerős bírósági ítéletek figyelmen kívül hagyására”. És hangsúlyozták azt is: Miskolc önkormányzata elkötelezett a nyomortelepek felszámolása mellett.

ÉM-NSZR


Jobbik: A rendbontóknak menniük kell!

Miskolc – A bíróság a napokban kötelezte Miskolcot: hajtsa végre az Egyenlő Bánásmód Hatóság döntését, és a város területén belül biztosítson lakhatást a telepekről kilakoltatott cigányoknak. Szeretnénk jelezni: nemcsak a jogvédők fordultak panasszal a számozott utcák miatt az EBH-hoz, hanem a Jobbik is.

Kilakoltatási stop a számozott utcákra? – Miskolc Polgármesteri Hivatalának helyreigazítása

Miskolc – A boon.hu és az Észak-Magyarország című napilap „Kilakoltatási stop…” című írásában tévesen sugallja, hogy az önkormányzatnak le kell állítania a Számozott utcák nevű nyomortelep felszámolását.

Kényes

Meddig kapjuk még a szokásos sablonszöveget: „több mint 35 ezer miskolci biztosította támogatásukról nyomortelep-felszámolási programunkat” hivatkozván arra az aláírásgyűjtésre, amit még a választások előtt bonyolítottak le. Hajdu Mariann jegyzete.

Kilakoltatási stop a számozott utcákra?

Miskolc – A miskolci önkormányzat felülvizsgálatot kért, de a határozatot végre kell hajtania.

A kilakoltatások felfüggesztésére szólította fel a miskolci önkormányzatot a kisebbségi jogvédő iroda

Budapest, Miskolc – A cigányellenes politika beszüntetésére, az úgynevezett számozott utcák lakóinak emberhez méltó elhelyezését szolgáló intézkedési terv kidolgozására, továbbá a kilakoltatások felfüggesztésére szólította fel a miskolci önkormányzatot kedden a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda.
hirdetés


hirdet�s