Fidesz: el a kezekkel a 600 milliós újbudai telektől

A Fidesz szerint az Etele téri új közlekedési csomópont mellett fekvő, 600 millió forintot érő, csaknem 6000 négyzetméteres önkormányzati telekre érvénytelen szerződés alapján jegyeztetett be tulajdonjogot egy Futó Péter érdekeltségébe tartozó cég. A kerületi önkormányzat egy nappal lecsúszott a fellebbezési határidőről, így csak peres úton szerezheti vissza az ingatlant. A pertől viszont tartanak, így 250 milliós vételárról egyezkednének a Portfólió Kft-vel – állítja az ellenzék.

Schneller Domonkos, a Fidesz XI.kerületi elnöke a Független Hírügynökségnek hétfőn az mondta: vissza kell szerezni a telket és versenyeztetve eladni, hiszen már korábban is érkezett arra egy 300 milliós és egy 340 millió forintos ajánlat.

Schneller Domonkos azt mondta: önkormányzati határozat van arról, hogy csak versenyeztetve lehet eladni a területet, és a földhivatal sem jegyezhette volna be a tulajdonjogot, mert formailag hiányosak voltak a dokumentumok. A telek mégis az érintett cég tulajdonába került. Kétségbeesett lépés az önkormányzat részéről, hogy mindent gyorsan eladnak, amit csak tudnak. A politikus ezt mindenképpen meg akarja akadályozni – tette hozzá.