Fidesz: cselekvő, regnálóképes kormány kell

Cselekvő, regnálóképes kormányra van szükség az országnak, a kisebbségi kormány ugyanis láthatóan nem érti a világgazdasági válsághelyzetet – mondta Varga Mihály,a Fidesz alelnöke, a párt keddi elnökségét követően. Az ellenzéki polititkus megismételte, adócsökkentésre és a pénzügyi ellenőrzési rendszer szigorítására van szükség.

Varga Mihály szerint a kormány probálja elbagatelizálni, az Amerikából indult pénzügyi válság során kialakult helyzetet, ezt támasztja alá a miniszterelnök hétfői kijelentése is, amely szerint “Magyarországnak nincs félnivalója, direkt hatások a mai tudásunk szerint nem fogják érinteni az országot”. A Fidesz alelnöke szerint viszont egy olyan exportorientált országnak, mint Magyarország, még akkor sem lenne mindegy, hogy legfontosabb exportpiacán, Európában mi történik, ha valóban nem érintené a válság.

Kérdésre válaszolva Varga Mihály beszélt arról is: ragaszkodnak ahhoz, hogy a fideszesből lett két független képviselő, Tóht András és Lengyel Zoltán a költségvetési bizottságban adja át a helyét két új fideszes képviselőnek, a parlamenti pártok közötti 2006-os megállapodás szerint ugyanis 13 hely jár nekik a testületben. Tóth András jelezte, hogy kész átülni másik bizottságba, Lengyel Zoltán azonban sajtóhírek szerint nem. Varga Mihály közlése szerint jövő hét hétfőn az ő bizottsági helyének átadásáról is dönt az Országgyűlés.