Fidesz: Biztosítsa a kormány a sürgősségi ellátás feltételeit

Romlottak 2002 óta a mentőszolgálat körülményei és a szolgáltatások szinvonala a Fidesz szerint. Ez nem a mentők hibája, a kormány nem biztosítja a megfelelő működés feltételeit – jelentette ki Horváth Zsolt országgyűlési képviselő hétfői sajtótájékoztatóján Budapesten. Az ellenzéki párt egészségügyi kabinetjének tagja közölte: már az Orbán-kormány idején kiértek 15 perc alatt a mentők az esetek 75-78 százalékában, az elmúlt hat év alatt nem javult a helyzet.

Az ellenzéki képviselő arcpirítónak nevezte a kormányszóvivő kijelentését, amely szerint komoly eredmény, hogy riasztás esetén az ország háromnegyed részén 15 perc alatt kiér a mentő. Horváth Zsolt elmondta: már az Orbán-kormány alatt az esetek 75-78 százalékában 15 perc alatt megérkeztek a mentők. Ez azt jelenti, hogy hat év alatt semmi nem történt – tette hozzá.

Az ellenzéki politikus szerint jelenleg 26 olyan pont van az országban, ahol esély sincs arra, hogy negyedóra alatt odaérjen a mentő, például Tótkomlós, Jánoshalma vagy Zalalövő környékén. Horváth Zsolt utalt arra, hogy a nagy útlezárások idején valószínűleg Budapesten sem mindig tudják betartani az uniós normát. A Fidesz ezért felszólítja a kormányt, hogy hagyja abba a félretájékoztatást, és biztosítsa a sürgősségi ellátás javításának feltételeit.