Fidesz: Az illegális bevándorlás hullámai egész Európát robbanással fenyegetik

Sebestyén László
Sebestyén László
Miskolc – 2015. szeptember 22-ig a Magyarország határait illegálisan átlépők száma meghaladta a 230 ezer főt. Európa és Magyarország példátlan nagyságú, tömeges népvándorlással áll szemben. A folyamatnak még csak a kezdetén járunk, az utánpótlás bőséges, milliók készülnek az útra. A bevándorlók már nem csak dörömbölnek, de ránk is törik az ajtót. Európa tárva-nyitva hagyta az ajtókat, sőt, még meghívókat is küldözgetett a bevándorlóknak. Magyarország nemzeti konzultációt hirdetett és a magyar nép úgy döntött, hogy meg kell védeni a határainkat.

Előzményként néhány gondolat: Az USA az elmúlt években, évtizedekben szétverte az általuk diktatórikusnak ítélt rendszereket, diktátorokat (Kadhafi, Mubarak, Ben Ali, Asszad) és ezzel megszüntették a szabad vándorlási lehetőség útvonalainak akadályait, mint egy jelezve hogy lehet indulni. Szíriában, Irakban, Líbiában, Afganisztánban polgárháború dúl, terrorszervezetek működnek, ahonnan az ellenőrizetlen bevándorló tömegekkel terroristák is simán átjutnak a határokon (9 útlevél, 4 bankkártya). A bevándorlók zöme katonakorú, 18-40 év közötti férfiak. Ez elgondolkoztató, sem regisztrálni, sem újlenyomatot adni nem sokan nem hajlandók.

Az illegális bevándorlás hullámai egész Európát robbanással fenyegetik 2015. szeptember 22-ig a Magyarország határait illegálisan átlépők száma meghaladta a 230 ezer főt. Európa és Magyarország példátlan nagyságú, tömeges népvándorlással áll szemben. A folyamatnak még csak a kezdetén járunk, az utánpótlás bőséges, milliók készülnek az útra. A bevándorlók már nem csak dörömbölnek, de ránk is törik az ajtót. Európa tárva-nyitva hagyta az ajtókat, sőt, még meghívókat is küldözgetett a bevándorlóknak. Magyarország nemzeti konzultációt hirdetett és a magyar nép úgy döntött, hogy meg kell védeni a határainkat.

A magyar kormány ennek megfelelően egyértelmű lépéseket tett. A szerb – magyar határszakaszon elkészült műszaki határzár működik, a magyar – horvát határon pedig jelenleg is épül. Magyarország a jogszabályokat is szigorította.

Bevezetésre került a bevándorlás okozta válság helyzet fogalma, melyet eddig 6 megye területére hirdetett ki a kormány. A rendőrség és a honvédség jogszerűen és hatékonyan tud fellépni a határzár biztosítása érdekében. Ma már migrációs válsághelyzet idején a rendőrökhöz hasonlóan honvédek is igazoltathatnak, elfoghatnak és előállíthatnak. Szigorításra került a Büntető Törvénykönyv a határzárral kapcsolatos bűncselekmények bevezetésével, valamint az embercsempészeket sújtó büntetési tételek emelésével. Ugyanakkor a magyar baloldal bevándorláspárti, a Jobbik pedig kétszínű politikát folytat, lélekben iszlámpárti, szólamokban bevándorlás ellenes.

Orbán Viktor miniszterelnök 6 pontos javaslat csomagot állított össze az európai uniónak a menekült válság rendezésére, melyek a következők:

1. Nyerjék meg Görögországot, hogy engedje át határvédelmét az Európai Uniónak

(Tegnapi információ szerint ezt az egy pontot nem támogatja az EU)

2. A menekülteket és a gazdasági bevándorlókat már a schengeni határokon kívül válasszák szét.

3. A biztonságosnak tekintett országok listáját az EU határozza meg, értelemszerűen minden tagállam számítson biztonságos országnak.

4. Mindenki növelje meg befizetéseit 1 százalékkal és csökkentse kiadásait 1 százalékkal. Ezzel 3 milliárd eurót lehet a válságkezelésre fordítani.

5. Hozzanak létre kiemelt partnerséget azokkal az országokkal, amelyek nélkül nem tudják kezelni a helyzetet, elsősorban Törökországgal, de újra kell gombolni a kabátot Oroszországgal is.

6. Hozzanak létre világkontingest, azaz a menekülteket ne csak európai szinten, hanem az egész világon osszák szét, legyenek világkvóták.

A magyar kormány döntéseit már vezető nyugat-európai politikusok is dicsérik.

A bajor miniszterelnök szerint Németország nem tudna úrrá lenni a helyzeten, ha Orbán Viktor nem zárta volna le a magyar határokat. Sokan meg fogják még ezt köszönni a magyar kormányfőnek.

A Financial Times tudósítója szeptember 21-én arról írt, hogy Brüsszelben egymás között sokan elismerik, hogy a magyar miniszterelnöknek igaza van. A bevándorlás kérdésében jól működik a Visegrádi Együttműködés.

Amíg nem lesz egységes európai cselekvési terv, a problémát nem tudjuk megszüntetni. De addig sem ülhetünk tétlenül. Nekünk van megoldási javaslatunk, amely elvezetheti országainkat egy működő összeurópai cselekvési terv felé. A problémát annak forrásánál kell kezelnünk, ezért a menekülttáborokat, nem az Európai Unión belül, hanem azon kívül kell létrehoznunk. A kvótarendszer csak szétterítené a problémát az európai tagállamok között.

Erre mondjuk mi magyarok, Brüsszelben fordítva ülnek a lovon. Mi azt javasoljuk, először vegyük elejét a népvándorlásnak, majd miután megvédtük a határainkat, utána beszéljünk arról, hogy mit kezdjünk azokkal, akik idejöttek, vagy ide akarnak jutni.

A brüsszeli politika és a nagyhatalmak csak rontottak a helyzeten, amikor nem voltak képesek megragadni a probléma gyökerét, és menekültnek tekintik azt is, aki valójában illegális gazdasági bevándorló.

Így jutottunk oda, hogy veszélyben van Magyarország és egész Európa is. Ami most történik, az lerohanás, márpedig akit lerohannak, az nem tud befogadni.

Felfogásunk szerint a világ legtermészetesebb dolga, ha az ember megvédi a családját, vagy a hazáját. Magyarország ugyanígy ezer éve védi Európa határait.

Magyarországnak a schengeni egyezményben is rögzített kötelezettsége az ország és az Európai Unió külső határainak védelme. Mivel az Európai Unió nem képes rá, Magyarországnak kell megvédenie saját és az Európai Unió határait is.

– Sebestyén László, miskolci Fidesz elnök, választókerületi elnök –
hirdetés


hirdet�s