Fidesz: az emberek megkapták az MSZP nyári megszorító csomagját

A Fidesz szerint a magyar emberek megkapták az MSZP nyári megszorító csomagját a július elsején – azaz szerdán – életbe lépő adó- és áremelésekkel. A legnagyobb ellenzéki párt szerint ezek a lépések teljesen értelmetlenek és feleslegesek, hiszen a fogyasztást visszafogják, pedig éppen a fogyasztás ösztönzése lenne a megoldás a jelenlegi helyzetben.

Az újabb adó- és áremelésekkel a magyar emberek megkapták az MSZP nyári megszorító csomagját – jelentette ki szerdai sajtótájékoztatóján Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője. Elmondása szerint a gáz- és villanyszámla növekedése, az élelmiszerek, az üzemanyagok és a tömegközlekedési jegyek drágulása egy átlagos magyar családnak havi tízezer forintos plusz költséget jelent. Pedig ezek az intézkedések “teljesen értelmetlenek és feleslegesek” – fogalmazott. Mégpedig azért, mert visszafogják a fogyasztást, aminek következményeként visszaesik a gazdaság is. Holott a jelenlegi válságban éppen a fogyasztást kellene ösztönözni, minden európai kormány erre koncentrál.

Szijjártó Péter szerint az IMF szerződésből az is kiderült, hogy a kormány “brutális megszorító intézkedések” végrehajtását vállalta, ezek a tömegközlekedést és az önkormányzatokat érintik. Valamikor ősszel lépnek majd életbe. A politikus példaként említette, hogy a kormány 40 milliárd forint megspórolására készteti a MÁV-ot, ezzel pedig újabb vonalbezárások és járatritkítások várhatók, amely a vidéken élők életét nehezíti. Az önkormányzati rendszert érő megszorítások pedig az iskolák, szociális otthonok fenntartásában, járda- útépítések elmaradásában fognak jelentkezni szerinte.

A politikus szerint változásra van szükség, egy új kormányra.Sporthírek