Fidesz: az arányos adórendszer a középosztály megerősítésének fontos eszköze

Akt.:
Budapest, 2012. január 31., kedd (MTI) – A Fidesz szóvivője szerint a középosztály megerősítésének az egyik fontos eszköze, hogy a kormányoldal bevezette és megvédi a munka-, valamint a gyermekvállalást támogató arányos adórendszert.

 

Selmeczi Gabriella ezt arra reagálva írta az MTI-hez eljuttatott közleményében, hogy Molnár Csaba, a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció ügyvezető alelnöke keddi sajtótájékoztatóján azt mondta: Orbán Viktor szociális válságba taszítja az országot. Hozzátette, az adójóváírás eltörlésével újra jelentős pluszterheket raknak a legrosszabbul keresőkre. A politikus kijelentését egy hétfőn publikált felmérésre alapozta, amely szerint a havi 216 ezer forint bruttó jövedelemnél kevesebbet keresők számára január 1-jétől további jövedelemcsökkenést okoz az új adórendszer.

A Fidesz szóvivője ezzel kapcsolatban azt közölte: Gyurcsány Ferenc és kormányai tönkretették, a végletekig eladósították az országot, egymást érték az adó- és áremelések, a megszorító csomagok.

2010-ben azonban “a nemzet példátlan összefogása egyértelművé tette, hogy az emberek nem kérnek többé a Gyurcsány-korszak rombolásából” – fogalmazott Selmeczi Gabriella, kifejtve, hogy a jelenlegi kabinet gazdaságpolitikája három alapelvre épül: a tehermegosztásra, a rosszul működő, az adósságot újratermelő rendszerek átszervezésére, valamint a munkából élő és gyermeket nevelő középosztály megerősítésére.

A középosztály megerősítésének pedig az egyik fontos eszköze az, hogy “bevezettük és megvédjük a munkát és a gyermekvállalást elismerő, támogató arányos adórendszert. Ez szolgálja a magyar gazdaság, a vállalkozások és a családok érdekét” – zárta közleményét a kormánypárt szóvivője.