Friss hírek

2009.06.16. 14:56

Feljelentést tesz Páva Zsolt polgármester a pécsi buszeladások miatt

<p>Különösen nagy kárt okozó hűtlen kezelés miatt feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen Páva Zsolt. Pécs polgármestere keddi sajtótájékoztatóján elmondta: a Pécsi Közlekedési Zrt. vezetőitől nem kapott kielégítő magyarázatot a "zavaros" buszeladásokról.</p>

Kedden Páva Zsolt bekérette Varga Pétert, a busztársaságot üzemeltető Pécs Holding Zrt. vezérigazgatóját, hogy részletesen számoljon be a társaság hétfői felügyelő bizottsági ülésének döntéséiről.

"Úgy gondolom, sem a város, sem az itt élők rövid és hosszú távú érdekeit nem szolgálja a buszok eladása. Ezért úgy döntöttem, hogy a mai nappal a város büntető-feljelentést tesz az ügyben. Meg kell tudnunk, kit, kiket terhel a felelősség, hogy tulajdonosi döntés és hozzájárulás, illetve a közgyűlés felhatalmazása nélkül eladták a város buszait" - mondta a polgármester.

Pécs polgármestere úgy látja, hogy a Pécs Holding Zrt.-ben döntésképtelenség uralkodik és időhúzás folyik a tisztázatlan és érthetetlen buszeladások kapcsán.

Páva Zsolt kiemelte: a jövőben hatékonyabb munkát vár el a város cégeinek vezetőitől.
"Nem engedhetjük meg egyetlen társaságnak sem, hogy elherdálják Pécs és a pécsiek közvagyonát" - jelentette ki a polgármester.

Az elmúlt hetekben derült ki, hogy a PK Zrt. - közgyűlési és tulajdonosi hozzájárulás nélkül - értékesítette a Buszrent Kft.-nek a pécsi tömegközlekedés buszait 2,4 milliárd forintért, majd tíz évre évi 2,2 milliárd forintért visszabérli azokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!