Fidesz: A szocialisták semmit sem tettek a közbiztonságért

A Fidesz szerint nyolc éve volt az MSZP-nek, hogy tegyen valamit az emberek biztonságának javításáért, de semmit sem tettek. Kontrát Károly, az ellenzéki párt országgyûlési képviselõje így reagált arra, hogy a szocialista párt szigorítaná a fegyverhez jutást.

Kontrát Károly a Független Hírügynökséghez eljuttatott közleményében azt írja, hogy terjed a brutális erõszak, az emberek sokszor már feljelentést sem tesznek, ha meglopják õket, este pedig sok helyen ki sem mernek lépni a lakásukból. A politikus leszögezi, hogy a Fidesz nemzeti ügynek tekinti és helyreállítja a közbiztonságot.

Budai Bernadett, az MSZP szóvivõje kedden beszélt arról, hogy a fegyverhez jutás, illetve a fegyvertartási szabályok szigorítását kezdeményezi a kormánynál az MSZP. Javaslatuk szerint az orvosi alkalmassági vizsgálatot egy rendszeresen megismételt pszichológiai vizsgálatnak is követnie kell. Az MSZP elsõsorban a tavalyi pécsi lövöldözés, illetve a fõvárosi egyetemista közelmúltban nyilvánosságra került lövöldözési szándéka kapcsán javasolja a szigorítást.Sporthírek