Fidesz: a kormány szenzációként akarja eladni, ami minden hitelszerződésben benne van

Míg Európa más országaiban a kormányok aktívan lépnek fel, mindent megtesznek a gazdasági növekedés beindítása érdekében, a magyar kormány csak kullog az események után – jelentette ki Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője a szerdai kormányszóvivői tájékoztatóra reagálva. Az ellenzéki politikus szerint a kormány szerdán sem tudta megvédeni a polgárokat, a devizahitelekkel kapcsolatban bejelentett megállapodások kapcsán olyat akar szenzációként “eladni”, ami minden bank szerződési konstrukciójában jelenleg is benne van lehetőségként.

Minden bankhitel-konstrukciónál szerepel a szerződésekben a fizetés felfüggesztése és a törlesztés átütemezése is – mondta a Fidesz frakcióvezetője. Navracsics Tibor szerint igazi különbséget az az általuk is javasolt előtörlesztési lehetőség jelentett volna, hogy akik most megtehetik, előre törlesszék tartozásukat, így hamarabb szabadulhassanak a hitelektől, amikről nem is lehet már előre látni, mennyire drágulnak majd.

A kormány ismét nem tudta megvédeni polgárait, de olyat próbál “eladni” szenzációként, ami minden bank hitelszerződésében benne van lehetőségként – mondta az ellenzéki politikus. Hozzátette: a Fidesz két hete mondja, hogy növekedési programra van szükség. A kormány eddig elutasította ezt a javaslatot. Kíváncsiak arra, mikor ébred rá a kormány, hogy növekedési csomagra van szükség és pénzt kell juttatni a gazdaságba – mondta a frakcióvezető.