Fidesz: a kormány ismét lebukott és hazudott

A Fidesz mielõbb magyarázatot kér a kormánytól arra, hogy miért akarta privatizálni a nemzeti ivóvíz vagyont, és arra is, hogy miért tagadta ezt le. Bencsik János, a legnagyobb ellenzéki párt országgyûlési képviselõje szombati tájékoztatóján közölte: a kormány újabb nagy lebukása, a vízbázis értékesítési szándéka, “szintiszta egyszerû lopás”, amit a “nemzeti ügyek kormánya” meg fog akadályozni.

Bencsik János emlékeztetett: a Fidesz tavaly 3 munkacsoportot állított fel annak érdekében, hogy feltárja és megakadályozza a termõföld, az erdõ és a vízvagyon privatizációját. Ezeknek a munkacsoportoknak volt köszönhetõ, hogy kiderült “a szocialisták hatalomért, pénzért el akarták adni a nemzet ivóvíz készletét”. Hozzátette: az ilyen ügyek miatt vált a végletekig kiszolgáltatottá Magyarország, az ilyen ügyek miatt “mindannyian árucikké váltunk”.

Az ellenzéki politikus hangsúlyozta: kormányra kerülve meg fogják akadályozni, hogy a nemzeti termõfölg, erdõ és ivóvíz vagyont eladják, a “nemzeti ügyek kormánya” a fogyasztói érdekeket mindig a profitorientált befektetõi érdekek elé helyezi majd.

A vízbázis privatizációjáról az Index hírportál írt két részes cikksorozatot “Vízháború Magyarországon” címmel. Ebben azt állítják bár a kormány tagadta, burkolt privatizációs elõkészület volt az Magyar Nemzeti Vagyonkezelõ Zrt. regionális vízmûtársaságok tavalyi átszervezésére tett kísérlete.