Fidesz: A kormány hagyja a hisztériakeltést

Borzalmas és gyalázatos dolognak tartja a Fidesz a Szetey Gáborról készült fotómontázs megjelentetését a Lánchíd Rádió honlapján. Az a szerkesztő azonban, aki ezt a képet feltette, már nem tagja a Fidesznek, ellentétben például Zuschlag Jánossal, aki a Holokauszt áldozatain viccelődött, vagy azzal az V. kerületi, ugyancsak szocialista képviselővel, aki Deutsch-Für Tamást dísz-zsidózta le – mondta Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A Fidesz frakcióvezetője azt mondta, egyetértenek Gyurcsány Ferenccel, valóban válság van Magyarországon, de ennek okai a többi között a kormányfő hazugságaira és az elhibázott kormányzati politikára vezethetők vissza. A Fidesz szerint a kormány ahelyett, hogy dolgozna, hiszterizálja az országot, és felszólítja Gyurcsány Ferencet és a kormányt, kezdjenek el a válság megoldásán dolgozni, és hagyják abba a hisztériakeltést.

Navracsics Tibor a csütörtöki sajtótájékoztatón azt mondta: a Fidesz a törvény és a rend pártja. Mint mondta elvárják a kormánytól, sőt követelik, hogy végezze a dolgát, azaz a bűnösöket büntesse meg, a védelemre szorulókat védje meg és az ártatlanokat hagyja békén. A Fidesz frakcióvezetője szerint ugyanis ma azt lehet látni, hogy a kormány az ártatlanokat zaklatja, a védelemre szorulókat cserben hagyja és futni hagyja a bűnösöket.

Navracsics Tibor szerint, ha a kormány bűnösöket talál vagy alkotmányellenességet tapasztal, akkor lépjen fel ellene, de hagyják abba a hisztériakeltést. Semmilyen ötpárti nyilatkozat, elhatárolódás vagy nemzetközi sajtótájékozattó nem tudja pótolni a kormányzati munkát -fogalmazott a poltitikus.