Fidesz: A kormány fogyasztóvédelmi politikája köszönő viszonyban sincs a valósággal

Hiába szeretnék Gyurcsány Ferencék azt hinni, még nincs vége a dioxin-ügynek, hiszen ismét több száz ilyen anyaggal szennyezett termék keringhet a boltokban, és a külföldi ellenőrzések még csak most kezdődnek – mondta Koszorús László hétfői sajtótájékoztatóján. Az ellenzéki politikus szerint az elmúlt időszak botrányai azt bizonyítják, hogy a magyar fogyasztók nem érezhetik magukat biztonságban.

Koszorús László szerint a kormány magára hagyja vásárlókat, akik nem érezhetik magukat biztonságban a boltokban. “Egy erős országban ki kellett volna derülnie, hogy kik a felelősei a Húsvét előtti élelmiszerhamisító botránynak és felelősségre kellett volna vonni őket. Egy erős országban nem a fogyasztónak kellene megbizonyosodnia arról egy engedéllyel működő boltban, hogy mi egészséges és mi nem -mondta a képviselő.

Koszorús László emlékeztetett arra is, hogy korábban 1800 fogyasztóvédelmi ellenőrt tettek utcára, holott a kormány már a 2003-ban megígérte, hogy 2006-ig 275 fővel növelik a területen dolgozók létszámát. A fideszes országgyűlési képviselő szerint a kormány fogyasztóvédelmi politikája köszönő viszonyban sincs a valósággal.