Fidesz: a kormány 165 millió forintot tékozol el magára

A Fidesz szóvivője disznóságnak nevezte, hogy a kormányfő 20-25 százalékkal megemelte az államtitkárok és szakállamtitkárok egy részének fizetését és ezzel 2007-re összesen 165 millió forinttal rövidíti meg az államháztartást. Szetey Gábor államtitkár szerint ugyanakkor az új rendszer korszerű és európai.

Szíjjártó Péter pénteki tájékoztatóján felszólította a miniszterelnököt, hogy május 1-i hatállyal vonja vissza azt a rendelkezését, amellyel az egyébként is havi 950 ezer forintot kereső államtitkárok és szakállamtitkárok egy részének 1,1-1,2 millió forintra emelte a fizetését.
A legnagyobb ellenzéki párt szerint “disznóság”, hogy a kormány 165 millió forinttal költ többet magára, miközben az embereket megszorításokkal terheli.

A tájékoztatón megjelent Szetey Gábor kormányzati személyzeti ügyekért felelős államtitkár ezzel szemben hangsúlyozta: a második Gyurcsány-kormány megalakulásakor harmadával csökkentette a kormányban az államtitkárok és helyettes-államtitkárok számát. Szetey azt ugyanakkor elismerte, hogy a kormányon belül is bevezették a teljesítmény-alapú bérezést és ennek köszönhetően, akik jobban teljesítenek, azok magasabb fizetést kaphatnak kézhez. Az államtitkár szerint azonban ez egy korszerű és modern rendszer.