Fidesz: a Jobbik újabb ügyben bizonyítja, hogy korrupt

Akt.:
Miskolc, 2016. február 11. Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője sajtótájékoztatón beszél a lillafüredi Tókert étteremben 2016. február 11-én. A tájékoztatón a szóvivő Ózd jobbikos polgármestere "korrupciós ügyének" tisztázására szólította fel az ellenzéki pártot. Lillafüreden tartja a Fidesz-KDNP parlamenti frakciószövetség háromnapos ülését.
Miskolc, 2016. február 11. Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője sajtótájékoztatón beszél a lillafüredi Tókert étteremben 2016. február 11-én. A tájékoztatón a szóvivő Ózd jobbikos polgármestere "korrupciós ügyének" tisztázására szólította fel az ellenzéki pártot. Lillafüreden tartja a Fidesz-KDNP parlamenti frakciószövetség háromnapos ülését. - © MTI Fotó: Vajda János
Miskolc/Ózd – Ózd jobbikos polgármestere “korrupciós ügyének” tisztázására szólította fel az ellenzéki pártot a Fidesz-frakció szóvivője csütörtökön Lillafüreden, a Fidesz-KDNP-képviselőcsoport ülésének helyszínén tartott sajtótájékoztatón.

Halász János közölte: a Jobbik újabb ügyben bizonyítja, hogy korrupt és totálisan hiteltelen.

Azt mondta, hogy Ózd jobbikos polgármestere – Janiczak Dávid – öt helyről vesz fel pénzt.

“Ez az elképesztő álláshalmozás nemcsak törvénytelen és erkölcstelen, de maga a korrupció is” – fogalmazott.

A szóvivő szerint a Kovács Béla-ügy után újabb bizonyíték van arra, hogy “a Jobbik tele van korrupciós ügyekkel”.

Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője (b) sajtótájékoztatón beszél, mellette Riz Gábor, Ózd fideszes országgyűlési képviselője a lillafüredi Tókert étteremben 2016. február 11-én. A tájékoztatón a szóvivő Ózd jobbikos polgármestere “korrupciós ügyének” tisztázására szólította fel az ellenzéki pártot. Lillafüreden tartja a Fidesz-KDNP parlamenti frakciószövetség háromnapos ülését. | MTI Fotó: Vajda János

A sajtótájékoztatón Riz Gábor, Ózd fideszes országgyűlési képviselője azt mondta: az ózdi polgármester öt helyről összesen csaknem egymillió forint fizetést vesz fel, “abban a városban, ahol az átlagkereset nem éri el az országos átlagot”.

Ebből az egymillióból 621 ezer forint a polgármesteri illetménye, 90 ezer forint a költségtérítés, 124 ezer forintot kap a megyei közgyűlési tagságáért, 100 ezret a közbeszerzési bizottsági tagságáért, 40 ezer forintot pedig egy felügyelőbizottsági elnöki tisztségéért – részletezte.

“Ez az összeg, ez a bér nem illeti meg őt, nem arányos a munkavégzés ezzel a bérrel” – fogalmazott Riz Gábor, aki felháborítónak tartja ezt a keresetet.

– MTI –
hirdetés
hirdet�s